• HOME
  • NEWS
  • CONTACT
NordXE, October 12 2022

HIFK Shop x NordXE - yhteistyötiedote 27.09.2022

Ikoninen urheilubrändi HIFK täyttää tänä vuonna 125 vuotta. Game worn ja issued pelipaidat ovat fanien arvostamia lisenssituotteita. HIFK Shop tekee historiaa olemalla Suomen digitaalisten fanituotemarkkinoiden suunnannäyttäjä.

Suomen ikonisin urheiluseura HIFK on tunnettu useista eri lajeista mutta eniten menestystä sen edustusjoukkueet ovat niitänneet käsipallon, jalkapallon, jääpallon sekä jääkiekon parissa. HIFK:n suosio perustuu menestyksen lisäksi vahvaan yhteisöllisyyteen, jonka takaavat aktiiviset kannustajat. Erityisen voimakasta kannatusta on saanut nauttia miesten jääkiekkojoukkue, jonka fanituotteille on jatkuva kysyntä.

HIFK Shop on jälleen kerran ottamassa suunnannäyttäjän paikan - tällä kertaa se on digiesineiden markkinoilla jotta fanit pystyvät jatkossa hyötymään kehityksessä olevien digipalveluiden eduista.

HIFK on kehittänyt keinoja yhä monipuolisempaan vuorovaikutukseen omien fanien kanssa tarjoamalla uniikkeja esineitä uskollisten fanien saataville. Näiden esineiden taustalla on digiyhteisöpalvelut jotka mahdollistavat mm. digielämysten keräilyn ja suosikkipelaajien tukemisen jo junnusta lähtien.

HIFK Shop on valinnut kumppanikseen NordXE Oy:n joka on erikoistunut digiesineiden räätälöityjen palveluratkaisujen kehittämiseen ja digitaaliyhteisön rakentamiseen.

HIFK Shopin ensimmäisenä digiesinesarjana julkaistaan erittäin suositut game worn paidat jotka tarjotaan digitaalisessa muodossa. Digiesineenä paidat oikeuttavat eksklusiivisiin etuihin ja arvontoihin. Liigakauden versioiden lisäksi digipaidat julkaistaan myös 125-vuotis juhlaversioina. Paitojen lisäksi myös fyysisten paitojen aitoustodistus tulee olemaan halukkaille digitaalisena esineenä paperisen tilalle lisämaksusta. Pelipaidan siirtyessä uudelle omistajalle, aitoustodistus tulee palvelemaan kaupan aitouden vahvistajana.

Digipaidat tulevat olemaan saatavilla myös aiemmille kausille ja niitä tullaan tarjoamaan ensisijaisesti jo fyysisen paidan omistaville etuhintaan.

Digimarkkinoiden etuna on että kaupan teko on simppeliä ja asiakas päättää itse millä hinnalla tuotteet myydään eteenpäin.

Digitaalipalveluissa HIFK Shop visioi että omistetuista digiesineistä asiakas pystyy tulevaisuudessa rakentamaan oman fanimuistomatkan. Lisäksi digipalveluiden kehittyessä, aktiivisille digiyhteisöjäsenille tullaan tarjoamaan osallistumismahdollisuuksia digiyhteisön kehittämiseen ja kehittämään tähän liittyviä palkitsemismalleja. Omistajuutta tärkeämpää on aktiivisuus.

HIFK Shop ehdottaa myös muille lajeille digiesinemarkkinoiden pilotointia joko game worn paidoilla tai muilla esineillä jotka sopivat joukkuen kulttuuriin.

      Olemme todella innoissamme siitä, että teknologia mahdollistaa faneillemme uudenlaisia kokemuksia ja kotiin viemisiä. Digitaaliset muistot tärkeiden otteluiden ratkaisuhetkistä ovat jotain sellaista, minkä merkitys omistajalleen kasvaa, kun aikaa kuluu. Olemme iloisia, että digiesineet ovat pian osa fanituotevalikoimaamme", sanoo KSB-Sport Oy toimitusjohtaja Keni Bäckström.

-       "HIFK on meille ainutlaatuinen mahdollisuus näyttää, miten digiesineet voivat osallistuttaa faneja yhä tiiviimmin lempijoukkueseen tuomalla uusia näkökulmia fanielämyksiin. Innokkaat fanit aktivoivat urheiluseuroja miettimään, miten he voisivat palvella uskollisia kannattajiaan vielä paremmin", toteaa NordXE toimitusjohtaja Juhana Harju.

Written by

NordXE

Previous DAOs and NFTs: Earning Passive Income and Contributing to Development